Mijn inspiratiebronnen

In de loop van de jaren heb ik veel cursussen en workshops gedaan op gebied van (textiel)kunst. 

De meest inspirerende zet ik hier op een rijtje. 

Creatief Centrum Insideout Zwolle  Hier heb ik een aantal technieken geleerd op gebied van textielschilderijen maken en dat vormt nog steeds de basis van mijn werk. Wat ik hier vooral geleerd heb is om vrij te werken op een speelse manier. Alles mag, als je er maar plezier in hebt. Het aanbod lijkt nu meer gericht op vrij schilderen en tekenen en gebruik van mixed media. En er wordt veel aan creative coaching gedaan. 

Textileartist.org is een uitgebreide website waar veel internationale textielkunstenaars aan het woord komen over hun werk. Sue Stone, textielkunstenaar uit Engeland, en haar twee zoons zijn de stuwende krachten. Ze geven elk jaar een online cursus, waarin handborduurwerk centraal staat. Ik heb in 2018 meegedaan en heb er enorm veel van geleerd. Via een besloten Facebookgroep krijg je feedback op je vorderingen en contact met andere deelnemers. Daarbij is het borduurwerk van Sue prachtig en heeft ze interessante ideeen over thema's en inspiratie. 

Storing AUB is echt leuk als je je creativiteit wilt vergroten, of dat nou is om kunstwerken te maken, of omdat je creatiever en ruimer wilt denken in je werk.  Stefanie geeft hele leuke verrassende opdrachten waardoor je anders leert kijken, denken en doen. Daarnaast laat ze veel kunstenaars en hun werk zien en legt uit hoe die creatieve processen lopen. 

Hier heb ik ook geleerd hoe naar kunst te kijken. Dus niet een paar seconden kijken en leuk hoor! roepen, maar de tijd nemen en op meerdere manieren waarnemen. Sindsdien kijk ik niet alleen anders naar kunst, maar eigenlijk naar alles. 

Marjon Hoftijzer is een bekende naam in Artquilten. Ze maakt veel quilts waarbij ze heel veel verschillende technieken toepast en speelt met kleur. In workshops, cursussen en via coaching laat ze zien hoe ze werkt en waar je welke technieken voor kan gebruiken. Ook kan ze je veel vertellen over compositie en kleurgebruik. 

Meest recente reacties

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina