30. sep, 2022

Jenga, ft. Jesse Reno

Soms kan ik vol bewondering kijken naar werk van andere kunstenaars. Hoe doen ze dat toch? Een verhaal mooi verbeelden, spannend kleurgebruik, of een bijzondere techniek toepassen. Bij Jesse Reno ben ik altijd onder de indruk van de rijkdom in patronen. Vaak heel onlogisch, zowel in de achtergrond als de voorgrond. Overal zie je bloemen, manen, sterren en strepen die een eigen leven lijken te leiden en tegelijk een natuurijk onderdeel zijn van het geheel. 

Voor ik aan dit werk "Jenga" begon heb ik een kleurenprint gemaakt van een van Reno's schilderijen en die op mijn prikbord gehangen. Vervolgens ben ik gaan schilderen en plakken en naaien, om vervolgens weer te gaan schilderen en plakken, enzovoort. Tussendoor keek ik voor inspiratie op het geprinte schilderij.  Jenga is anders dan wat ik meestal maak, maar gelukkig ook heel anders dan het werk van Jesse Reno. Ik heb erg veel geleerd van dit project.  Er kan veel meer dan je denkt. Grote verfvegen en stukken tule geven het werk veel lagen en leven. 

Ik word er zelf in ieder geval heel vrolijk van en dit is iets om weer verder op door te borduren. 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina