29. mrt, 2022

Wat zeg je dan?

Samen naar de bakker of de slager. Als kind kreeg je dan een stukje worst of een koekje. "Wat zeg je dan?" vroeg je moeder. "Dank u wel" fluisterden we braaf. Zo hoort het. Je krijgt iets en dus toon je dankbaarheid. Maar wat als je als kind heel veel krijgt van volwassenen waar je nooit om hebt gevraagd? Een volgebouwd land, een heel complexe digitale wereld waar niemand meer grip op heeft en waar mensen steeds vaker slachtoffer van worden. Een ingewikkelde economie, vervuilde lucht, vernietigde eco-systemen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alle ontwikkelingen in de geschiedenis kwamen voort uit een verlangen om het leven makkelijker en veiliger te maken voor onze kinderen.

Iets wat op korte termijn ook lukte. Helaas worden we nu steeds meer geconfronteerd met de lange termijneffecten en is het nu lastig uit te leggen aan kinderen wat ze erven van hun voorouders. Wat zeg je dan? 

Dit werk is geveild op de kunstbenefietveiling in de Stadkamer in Zwolle. De opbrengst gaat naar giro 555. Geen dank. 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina