25. okt, 2021

Lucinda Zuidema, aangenaam!

Twee maanden waren we neergestreken en ondergedompeld in Zwolle Zuid. We hebben de wijk en haar bewoners leren kennen. Er zijn lapjes gedoneerd, er is aan de wijkmaquette gewerkt, er zijn foto's gemaakt, gedichten samengesteld, en er is geborduurd. Diverse mensen hebben ook meegewerkt aan de patroondelen van de mascotte. Afgelopen zaterdag, 23 oktober hebben we het proces feestelijk afgesloten. De mascotte heeft een naam gekregen; Lucinda Gereland Zuidema. Er waren veel opties voor namen binnengekomen,maar Lucinda vonden we gewoon de mooiste. Het fotoboek met alle lapjes en verhalen is nog in de maak. Als dat klaar is gaat ze door de wijk reizen en kan ze aansluiten bij alle mooie activiteiten in de wijk. 

Eigenlijk was twee maanden te kort om echt een verschil te maken. We broeden inmiddels op vervolgplannen. Kunst hoort bij de wijk, net als gebouwen, planten, dieren en mensen. 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina