4. mei, 2021

Expositie Toekomstdenken

Vanaf de zomer hebben we met 19 geselecteerde kunstenaars en 11 "Boegbeelden" hard gewerkt aan de expositie Toekomstdenken, van 13 maart tot en met 9 mei te zien in het Renspark in Emmen. Nou ja, te zien... Helaas mocht het publiek niet komen kijken in verband met Coronamaatregelen. Zelf mochten we wel de ruimte betreden en naar elkaars werk kijken. Prachtig om alles bij elkaar te zien: Zoveel technieken, materialen, vormen en concepten. De thema's die ik veel terug zag waren kwetsbaarheid van en in de natuur, en identiteit. 

Ook ik heb veel over deze thema's nagedacht tijdens deze werkperiode. Nu het in deze dagen zo duidelijk is dat de maakbaarheid tegen grenzen aanloopt, de natuur steeds meer terrein verliest en de biodiverstiteit zo sterk afneemt en de CO2uitstoot nog steeds eerder toeneemt dan af, vraag ik me vaak af wat wij mensen hier nou precies aan het doen zijn. Waar kan je nog trots op zijn en waar schamen we ons voor? En hoe beinvloedt dat je individuele keuzes en je indentiteit? 

De tentoonstelling biedt verschillende perspectieven om hier verder over na te denken. 

Gelukkig hebben we de foto's nog! 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina