24. feb, 2020

Climbers and diggers

Dit weekend heb ik eindelijk de laatste sterretjes geborduurd en dit werk afgerond. Na een aantal maanden is het opeens genoeg. Het beeld is eigenlijk per toeval ontstaan. Door het maken van collages met foto's en teksten uit tijdschriften ontstaat er een beeldverhaal. Dat is het startpunt. 

Toevallig ben ik ook dit weekend begonnen in een nieuw boek: "Een wereld vol patronen; de geschiedenis van kennis" van Rens Bod. Het gaat over hoe wij mensen onszelf en de wereld door de hele geschiedenis heen onderzoeken. Op zoek naar patronen en principes om zo grip te krijgen op het leven op de aardbol. Zo delen we bijvoorbeeld planten, dieren en mensen in, in categorieen naar eigenschappen. Dat doet deze veldonderzoeker ook. 

Wat ben jij? Een graver die altijd terugkijkt, het verleden bestudeert, wil weten hoe het zo gekomen is? Of ben je een klimmer, met de blik gericht op de horizon, bezig met plannen maken en vooruitkomen? 

Het viel me op dat de twee typen niet zo erg verschillen. Allemaal zijn ze bezig met dat wat ze nu voor de voeten komt. Niet van het riggeltje aflazeren en droge voeten houden. Met twee voeten in het hier en nu. 

Opmerkingen

anda Massink

02.03.2020 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina