9. jan, 2020

Gebiedend(e) wijs

"Weet je wat jij zou moeten doen?"

Je zet je schrap en ja hoor, daar komt weer zo'n goed bedoeld advies dat aanvoelt als kritiek. Soms komt hij uit je eigen hersenpan, dat irritante stemmetje dat het altijd beter weet. Soms komt hij van een baas, collega, partner of vriendin. Sommige zie je aankomen en lach je met gemak weg, anderen komen uit een onverwachte hoek en keihard binnen. En hoe meer je je er aan ergert hoe raker ze vaak zijn. En dan heb ik het nog niet over de tijdschriftgeleerden, zelfhulpgoeroes en Faceboek-tegeltjeswijsheid. Natuurlijk, er zit altijd wel een kern van waarheid in, zelfs als adviezen volledig tegen elkaar in druizen. "Neem wat meer tijd voor jezelf"  "Houd meer rekenig met anderen" Ja duh. 

De ergernis zit denk ik in het kort door de bocht gehalte. Dat je al een advies om je oren krijgt voordat iemand vraagt hoe het met je is. Dat er niet naar je geluisterd wordt, maar dat anderen al wel weten hoe het zit en wat je zou moeten doen. 

Wat moet je met al die adviezen? Nou je kan er ook iets leuks mee doen. Sparen, verzamelen. Er een puntensysteem aan koppelen. Hoe irritanter hoe meer punten. Of er een kunstwerk van maken. Zoals deze.

Het is een project in wording waar iedereen aan mee kan werken. Heb je nog een goed advies (in de gebiedende wijs) liggen en wil je er graag van af? Je kan het doek twee weken lenen om je advies er op te borduren in de kleur, lettertype en steek die jij wilt.  Stuur een berichtje als je mee wilt werken. Er is nog genoeg plek! 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina