7. feb, 2019

Applicatie op drie manieren

Ook al heb ik zoveel voorbereid aan dit grote werkstuk, uiteindelijk werk ik toch weer met diverse technieken door elkaar heen, en iedere techniek heeft zo z'n eigen effect.

De boekenkast had ik gemaakt van stofrepen die ik met een omslag met kleine steekjes vast heb gezet. Door de omslag ligt de applicatie wat bol op de ondergrond stof. Vervolgens heb daar weer op geborduurd, waardoor de stof wat bobbelig wordt. De telefoon heb ik op witte dunnen katoen geprint. Voor de print had ik de stof met spuitbus textiellijm op printpapier geplakt. Nadat ik de stof van het papier had getrokken zat er nog een heel dun laagje textiellijm op de achterzijde van de stof. Daarom heb ik gekozen om de print direct op de ondergrond te leggen en met kleine steekjes en siersteken vast te zetten. De stof heeft geen omslag ,en je ziet wat rafels aan de zijkanten. 

De huizen en de non heb ik aangebracht met Vliesofix. Ik houd zelf van het effect van de gladde stof op de achtergrond. Het nadeel is dat het wat lastig naait. De stoflaag wordt stug en stroef, waardoor de naald er niet makkelijk door heen gaat. Het is toch mijn favoriete techniek, omdat het resultaat naar mijn smaak is. 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina