12. nov, 2018

Iconen in aquarel.

Omdat het erg leuk is om met anderen over textiel te praten, nieuwe technieken te leren en inspiratie op te doen, volg ik regelmatig workshops en trainingen. Op dit moment doe ik dat bij Marjon Hoftijzer in Harderwijk. We komen eens in de maand bij elkaar om elkaars werk te bespreken en weer nieuwe dingen bij te leren. 

In oktober hebben we met sterk verdunde Procion textielverf mooie aquarellappen gekleurd. De lappen kregen mooie lichtblauwe, roze en oranje gele tekeningen. De opdracht was om diverse lappen te combineren, een stempeltechniek toe te passen en door te stikken. Nu gebruik ik zelf meestal geen quilt technieken, dus ik heb de opdracht een eigen interpretatie gegeven. Als inspiratie heb ik een fotootje uit een tijdschrift gebruikt, waarop een gesluierde vrouw iconen in Sint Petersburg bewondert. 

Ik ben begonnen met schetsen, daarna heb ik stukken uit de lappen geknipt en er een compositie van gemaakt op een stevige linnen ondergrond. Op het middenstuk heb ik een icoon geprint, gewoon op de papierprinter. 

Vervolgens heb ik de stof gestempeld met textielverf, met spijker en schroefkoppen als stempel.

Daarna heb ik linten en kant gebruikt en met de hand met siersteken vastgezet, om zo een soort schilderijlijsten te maken. Ook het stempelwerk en de icoon hebben accenten in siersteken gekregen. Woensdag gaan we de resultaten naast elkaar leggen en bespreken. Ben heel benieuwd naar de reacties en naar het werk van de anderen. 

Meest recente reacties

02.10 | 12:08

Deze cursus spreek mij erg aan.
Bent U van plan om soortgelijke cursus in 2023 weer te doen?
Ben erg benieuwd
vriendelijke groeten Jeanet de Fluiter

04.01 | 15:59

Wat goed verwoord Tineke. Wat is Idd. vanuit je gevoel en intuïtie?? Ze lijken op elkaar maar toch ook weer niet. Het opruimen van je moeders huis en dan door je verleden gaan is ook herkenbaar.

02.03 | 12:24

Weer een prachtig resultaat Tineke. Ik zag je in het quiltblad staan. Loopt je cursus goed?

Deel deze pagina